Kennis opdoen en zelf aan de slag!

Wil je graag zelf aan de slag in je eigen omgeving, maar heb je even een zetje nodig of wat extra kennis? Marije deelt graag haar kennis met jou.

Lees hier over welke kennis Marije heeft opgedaan. Deze kennis draagt ze over in de vorm van een (online)lezing, workshops waarbij je samen de natuur ingaat en via één- of  meerdaagse trainingen in de permacultuur. Wat centraal staat is Marijes liefde voor de natuur vanuit een ecologisch standpunt. Al het leven is met elkaar verbonden en een ecologische eetbare tuin vergroot de biodiversiteit en trekt insecten, vogels en andere dieren aan.

Lezing

In de interactieve lezingen legt Marije de principes van de permacultuur uit en geeft ze je concrete handvaten hoe je moet beginnen. Ze legt uit waar je op moet letten als je in je tuin aan de slag gaat. Ze legt echt de basis van permacultuur uit. Na deze lezing weet je hoe je kunt starten met het observeren van je eigen stukje grond. Er zijn regelmatig lezingen via de bibliotheek, klik hier om naar de agenda te gaan.

Workshop

Marije organiseert diverse workshops in de natuur. Buiten leert ze je te kijken naar de natuur, leert ze je over eetbare planten, over de zeven lagen van de permacultuur. Sommige workshops worden gegeven in de vorm van en wildplukwandeling waarbij je niet alleen uitleg krijgt over de te plukken planten of bloemen maar er ook mee aan de slag gaat. Je leert ze bereiden en welke voordelen de planten hebben voor je gezondheid. Wil je een workshop volgen klik dan hier

Trainingen

Er zijn trainingen van één dag, maar ook meerdaagse trainingen. In de deze trainingen leer je niet alleen over permacultuur, maar het is een totale ervaring waarbij Marije haar kennis over de natuur, het aanleggen van eetbare tuinen en Kundalini-yoga met elkaar verbindt. Het is even uit je dagelijkse realiteit stappen en je onderdompelen in een grote dosis rust en natuur. Deze trainingen kunnen in Nederland of het buitenland plaats vinden. Voor data klik hier.

Verbinden met je tuin

Marije neemt je mee op een ontdekkingstocht in je eigen tuin en brengt je terug naar de natuur. En ja, je schoenen gaan uit en je zintuigen gaan aan. In deze workshop sta je bewust stil bij het feit dat jij onderdeel bent van de natuur en dat de natuur deel is van jou. Deze verbindingssessie kan in combinatie met het maken van een tuinontwerp. Contact maken met je tuin helpt je om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van je tuin en hoe je in verbinding een tuin ontwikkelt. 

inschrijven nieuwsbrief

7 + 6 =