Eetbaar groen op maat

Het aanleggen van eetbaar groen kan op veel verschillende plekken, zoals een tuin, een park, een schoolplein of een bedrijfsterrein. Marije van der Park helpt opdrachtgevers om de connectie met de natuur weer te maken. Dit kan door het aanleggen en adviseren van eetbaar groen, of door te helpen met opnieuw de connectie te maken met natuur dichtbij. Wil je weten hoe Marije dit doet klik dan hier om naar werkwijze te gaan.

 

Particulier

Om jouw stuk land hoe klein het ook is, weer nieuw leven in te blazen, gebruikt Marije de principes van de permacultuur. Denk hierbij aan zorg voor de aarde, zorg voor elkaar en eerlijk delen. Ze helpt bij het aanleggen van een voortuin, een achtertuin of een stuk land waar je een (moes)tuin wilt aanleggen. Het gaat hierbij ook altijd over de verbinding maken met jouw grond. Hieronder voorbeelden van de aanleg van een voortuin.

School/Onderwijs

Kinderen spelen op school gelukkig vaak en veel buiten. Een natuurlijke buitenspeelplaats, die veel ruimte biedt om spelend te leren, te ontdekken en je lekker te kunnen verstoppen is daarbij belangrijk. Marije neemt haar kennis van de antroposofie mee bij het aanleggen van schoolpleinen en maakt er een project van om docenten, ouders en kinderen met elkaar te verbinden en te betrekken bij de aanleg. Hier vindt je voorbeelden van de Vrije School en hoe ze dat ervaren hebben.

Overheid

We hebben in Nederland zoveel parken en openbare ruimte, hoe mooi zou het zijn als er meer verbinding is tussen de natuur en de lokale bewoners. In het project buurtkracht heeft Marije uitgebreid ervaring opgedaan met het verbinden van bewoners en natuur. Recentelijk heeft ze in Geldrop het eerste eetbare plantsoen van Nederland aangelegd. Hier vindt je diverse voorbeelden en lees je de ervaringen van betrokkenen.

 

Bedrijf

Wil je als bedrijf dat werknemers gezond zijn en gezond blijven. Werknemers die in de pauzes naar buiten gaan en verbinding maken met de natuur zijn gelukkiger. Dat natuur werkt, is aangetoond in internationaal onderzoek. Natuur heeft een positieve werking op ontspanning, creativiteit, herstel van concentratie en het vermogen om te leren. Marije helpt bedrijven bij het aanleggen van kleine – of grote tuinen en binnentuinen.

Advies Particulieren
schooltuin
schooltuin