Eetbare Groen 

Eetbaar Groen in je directe omgeving zorgt ervoor dat je gelukkiger bent, gezonder leeft en meer in balans bent.                                                 Als mens zijn wij elke dag op veel plekken, denk aan school, werk, thuis, openbare ruimte. Hoe zou het zijn als je met deze plekken meer in harmonie kunt leven. Dat is wat eetbaar groen met je kan doen. Marije van der Park heeft veel ervaring in het aanleggen van eetbaar groen en helpt je bij ontwerp en aanleg volgens de permacultuur-principes.

 

 

Bostuin

Wil je oogsten uit eigen tuin?        Maar je weet niet goed hoe je moet beginnen? Marije helpt je aan een weelderige bostuin, met een ecosysteem van vaste eetbare planten, een gezonde bodem en dieren.

Schoolplein

Kinderen die in de pauze verstoppertje spelen op het schoolplein, tussen de lavendel en de bessenstruiken. In de oogsttijd gaat de docent met ze naar buiten om te plukken en te leren over de planten en de natuur. Marije helpt leerlingen en docenten bij het aanleggen van een permacultuur schoolplein of moestuin.

Openbare ruimte

Een appeltje rapen, tomaatjes plukken voor in de sla of een takje munt voor in de thee. Zomaar wat voorbeelden die je uit een eetbaar plantsoen kunt halen. De diversiteit aan eetbare planten en een gezonde bodem zorgen ervoor dat water geven in de zomer minder nodig is. Marije helpt gemeentes bij ontwerp en aanleg van een eetbaar plantsoen en creëert daarmee meer sociale cohesie tussen bewoners.

 

Voedselbos

Heb je wat meer ruimte om je heen, dan kan je denken aan een voedselbos. In een voedselbos wisselen zeven lagen elkaar af, van hoge bomen tot eetbare bodem. Marije helpt bij het aanleggen en adviseert over beplanting en onderhoud.

Studio van der Park_Particuliere Tuin_privat garden_edible garden_eetbare tuin_bostuin_permacultuur
schooltuin
schooltuin