Over Studio van der Park

“Mensen die in contact staan met de natuur, zullen anders omgaan met de aarde, zichzelf en hun voedsel. Laten we de aarde mooier achterlaten, dan we haar gevonden hebben. Dat is een eerste stap op weg naar een duurzame, schone, mooie en liefdevolle wereld!”

Marije van der Park

Studio van der Park is Marije: pionier, ontwerper, permaculturist en yogi. Haar doel is om mens en natuur te verbinden, door kleine natuur te creëren en mensen te leren bewust in contact te komen met hun natuurlijke omgeving. Ze gebruikt hiervoor de wijsheid van Mary Reynolds, Kundalini yoga, permacultuur en antroposofie. Ze leeft met de seizoenen en werkt met hoofd, handen en hart.

Permacultuur

Na de Design Academy Eindhoven startte ze als zelfstandig ontwerper van groene publieke ruimtes. Zo ontwikkelde ze NatuurSUPER,  mobiele moestuinen op braakliggende terreinen. Marije ontwerpt eetbare bostuinen, groene schoolpleinen en eetbare plantsoenen en maakt daarbij gebruik van permacultuur, een ecologische ontwerpmethode. Met deze kleine paradijzen in grote steden, brengt Marije mensen dichterbij de natuur. Ze zorgt dat je de natuur weer echt gaat zien en je, je weer onderdeel voelt van die natuur. Leven met de seizoenen en eten uit je eigen tuin horen daarbij. In de workshop Verbinding mens en natuur beleef je een diepere connectie met de natuur. 

De 3 landlichamen

Mary Reynolds, een Ierse tuinontwerper en natuuractivist zegt: “Let’s throw a life line to the wilderness”, waarmee ze bedoelt: haal de wilde natuur weer terug naar je tuin. Net als Marije is deze wilde natuur voor haar het voorbeeld en de grootste inspiratiebron voor het maken van nieuwe natuur in je eigen tuin. Reynolds maakt daarbij gebruik van de drie lichamen van de aarde: het energetische, het emotionele en het fysieke lichaam. Ze maakt contact met die drie elementen van de aarde om te zien wat het land nodig heeft. De antroposofie gaat uit van het verbinden met hoofd, hart en handen. Voor Marije is deze manier van werken heel natuurlijk. Marije werkt sinds 2018 met deze elementen.

Quote nieuws