Verbinden met je Tuin

Weet jij wanneer je voor het laatst op blote voeten door een bos hebt gelopen? Marije van der Park, tuinontwerper en yogadocent, neemt je mee op een ontdekkingstocht in een park of in je eigen tuin en brengt je terug naar de natuur. En ja, je schoenen gaan uit en je zintuigen gaan aan. In deze sessie of workshop sta je bewust stil bij het feit dat jij onderdeel bent van de natuur en dat de natuur deel is van jou. Luister naar jezelf en je omgeving en dompel je onder in een combinatie van natuur en meditatie. 

Je werkt tijdens deze sessie of workshop met de drie lichamen van de aarde om te ontdekken wat jouw stukje grond nodig heeft. Je maakt contact met de aarde in je tuin of in het park op deze drie niveaus: het energetische, het emotionele en het fysieke landlichaam. 

Marije gebruikt voor deze workshop de wijsheid van Mary Reynolds en de Antroposofie. 

Energetisch Landlichaam

Je erkent dat het land, net als alle dingen, een energieveld om zich heen heeft. 

Emotioneel Landlichaam

Je luistert naar het land en probeert emoties los te laten die in het land gevangen zitten. Luisteren doe je door middel van meditatie, lopen en aarden. 

Fysieke Landlichaam

De aarde is in zeer slechte conditie: we hebben de bodem uitgeput en verwaarloosd. Als we verantwoordelijkheid nemen voor het land, kunnen we het land en het evenwicht herstellen.

Persoonlijke Tuinsessie

Groepsworkshop op locatie

Lezing